MCC Brut NV - Graham Beck - Western Cape, South Africa

€ 18,10
Inclusief belasting

Druivensoort: blend van 53% Chardonnay, 47% Pinot Noir. Ook wel 'Vonkel wijn' genoemd. Licht goudgeel, gemaakt volgens 'Méthode Cap Classique' (MCC, zoals Champagne met 2de gisting op de fles). Een overheerlijke feestwijn. Aroma's van fris citrusfruit, citroen, groene appel, meloen, abrikoos, perzik, peer. In de mond een rijke romige complexiteit, mooi in balans gehouden door frisse zuren vergezeld van zeer fijne belletjes die bijdragen aan de frisheid en finesse van deze brut. Mooie fruitaroma's in de afdronk.

The story of Obama and Mandela

Zowel Nelson Mandela als Barack Obama zijn grote fan van deze MCC. Lees zeker de gedetailleerde omschrijving van de wijn voor het hele verhaal!

Aantal

  • Beveiligingsbeleid Beveiligingsbeleid
  • Leveringsbeleid Leveringsbeleid
  • Retourbeleid Retourbeleid

The story of Obama and Mandela

In 1994 werd Nelson Mandela als eerste zwarte president van Zuid-Afrika verkozen (op een democratische manier). Tijdens het daaropvolgende feest werd deze MCC (of "vonkelwijn") rijkelijk geschonken.

(Voormalige) Amerikaanse president Barack Obama vierde met zijn vrouw Michelle dat hij door de democraten gekozen was als presidentskandidaat. Het restaurant van zijn keuze serveerde hem toen Graham Beck. Obama merkte meteen dat dit niet de eerste de beste schuimwijn was en bestelde meteen een kistje. Ook na zijn overwinning in de presidentsverkiezing die daarop volgde, was Graham Beck's MCC van de partij. Hier stopte het echter niet want Obama is een trouwe fan: hij maakte deze wijn de officiële receptiewijn van de residentie Obama en bij zijn herverkiezing kon deze parel natuurlijk ook niet ontbreken.

Het is dan ook niet voor niets dat men deze wijn omschrijft als "the president's choice" bij Graham Beck. Iets waar ze ginder in Zuid-Afrika zeer trots op mogen zijn!

Referentie:

Graham Beck

De Wijnzolder

Producent

Graham Beck, Robertson Estate
Classificatie Brut NV
Locatie Western Cape - Zuid-Afrika
Druiven 53% Chardonnay, 47% Pinot Noir
Oogst Handmatige oogst
Productiemethode Gemaakt volgens 'Méthode Cape Classique' (MCC, zoals Champagne met 2de gisting op de fles)
Kleur Goudgeel met aanhoudende pareling
Parfum Aroma's van fris citrusfruit, citroen, groene appel, meloen, abrikoos, perzik, peer
Smaak Rijk, romig, complex maar mooi in balans gehouden door frisse zuren vergezeld van zeer fijne belletjes die bijdragen aan de frisheid en finesse van deze brut
Rijping 15 tot 18 maanden, na botteling
alcoholpercentage 12 %
Gerechten Perfect aperitief en ook erg lekker bij vis, zachte witschimmelkazen en bij een nagerecht met fruit
Serveertemperatuur 8°-10°C
48 Items