- Aanbieding!

Druivensoort 100% Chenin Blanc. Lichtgeel van kleur. Zowel in de neus als in de mond tropisch fruit als ananas, mango, een (sinaasappel)bittertje en een vleugje hout. Rond, soepel, elegant en fris met milde zuren die goed in balans zijn met het tikje restsuiker in de wijn. Te serveren bij een stevig visje of kalfsvlees met een wat rijkere saus, maar ook bij voor- en tussengerechten van blank gevogelte/blank vederwild, zwezerik en zoet-pikante gerechten uit de Aziatische keuken.
|
Rijk's |
![]() |
Touch of Oak, Chenin Blanc |
![]() |
Coastal Region - Western Cape, South Africa |
![]() |
100% Chenin Blanc |
![]() |
Begin februari. Druiven worden 's nachts handmatig geoogst |
![]() |
75% in roestvrij stalen vaten, 25% in gebruikte eiken houten vaten (Franse eik) en blijft vervolgens nog 11 maanden ‘sur lie’ |
![]() |
Licht geel met een lichtgroene reflecties |
![]() |
aroma’s van steenfruit tropisch fruit zoals rijpe ananas, en kweepeer, pijnboompitten en kamperfoelie |
![]() |
Rond, goed uitgebalanceerd, levendige zuren, met een verfijnde hout toets zorgen voor een lange verfijnde finale |
![]() |
11 maanden 'sur lie' |
![]() |
14,0% |
![]() |
Stevige visgerechten, geroosterd, gebakken of gegrild met rijke sauzen, zoals beurre blanc maar ook bij voor- en tussengerechten van blank gevogelte/blank vederwild, kalfsvlees en bijv. zwezerik en bij gerechten met paddenstoelen |
![]() |
10-12°C |